Hírlevél

Szalmaház.hu levelezõlista
Regisztráljon a feliratkozás előtt! Még nincs azonosítód? Regisztrálj

Szavazás

Mi tetszik önnek egy szalmaházban?
Fõoldal arrow Hazai képek
Hazai képek
Bozsok PDF E-mail

Image

Az építmény családi ház, létravázas szerkezet 50 cm-es szalmabála kitöltõ falazattal, mindkét oldalon mészvakolat befejezõ réteggel. Hasznos területe: 131 nm, bruttó alapterülete tornáccal együtt: 176 nm.

A projekten végzett feladatok: terv felülbírálat, oktatás, ellenõrzés, felelõs mûszaki vezetés.

Tovább...
 
Bélapátfalva PDF E-mail

Image

Az projekt a sikeres engedélyeztetés után pénzügyi okokból megrekedt, és nem lépett a megvalósítás szakaszába. Az építmény funkciója egészségház lett volna, nettó 1600 nm hasznos területtel, szerkezete szerint egy leromlott állapotú vasbeton vázas épület rekonstrukciója történt volna favázas szalmabála kitöltõ falazattal.

A projekt elõkészítésében, tervbírálatában vettünk részt, a megvalósítás során pedig a szalmát közvetlenül érintõ szakaszok tanítása, felügyelete lett volna a feladatunk.

 
Solymár PDF E-mail

Image

Az építmény családi ház, szerkezetileg létravázas, 35 cm szalmabála kitöltõ falazattal, belsõ, részben látszó oszlopokkal és 10 cm-es belsõ vályog vendégfallal. A mérnöki szerkezetû tetõszerkezet hõszigetelésének rétegrendje hasonló a falakéhoz: 35 cm szalmabála kétoldalt 5-5 cm agyagvakolattal és átszellõztetett légréssel. Hasznos területe: 124 nm, bruttó alapterülete: 86 nm,

A projekten végzett feladatok: terv felülbírálat, oktatás, tanácsadás

Tovább...
 
Boda PDF E-mail

Image

Az építmény vendégház, szerkezetileg külsõ látszó gerendavázas, önhordó szalma falú épület tetõtér beépítéssel. A szalmafal mindkét oldalán agyagvakolat a befejezõ réteg. Hasznos területe: 75 nm tetõtérrel együtt, bruttó alapterülete: 52 nm tornáccal együtt.

A projekten végzett feladatok: terv felülbírálat, tanácsadás

Tovább...
 
Galgahévíz PDF E-mail

Image

Az építmény kisközösségi fûtõház, ami 50 család használati és fûtõvíz ellátására képes. Szerkezete létravázas, a szalmabála kitöltõfal az épület fûtõ és hõtároló szekciójában 50 cm-es mindkét oldalán agyagvakolattal, míg a kommunális szekcióban a 35 cm-es szalma kitöltõfal belsõ oldalán 15 cm-es vályogtégla vendégfal áll. Hasznos területe: 130 nm a tetõtérrel együtt, bruttó alapterülete: 80 nm a tornáccal együtt, de a tüzifa tároló szín nélkül.

A projekten végzett feladatok: terv felülbírálat, oktatás, tanácsadás.

 
Agostyán PDF E-mail

Image

Az építmény egy kicsiny gazdasági épület, hasznos területe mindössze 20 nm. Szerkezete szerint gerendavázas, a felületek kialakítása agyagvakolattal történt.

A projekten végzett feladatok: terv felülbírálat, oktatás, tanácsadás.

 
Sárospatak PDF E-mail

Image

Az építmény az elsõ engedélyezett magyarországi szalmabála épület, funkciója családi ház. Szerkezetileg hibrid, létravázas szerkezetû szalmabála kitöltõfalas épület. Külsõ és belsõ oldalon egyaránt 5-5 cm mészvakolat a befejezõ réteg, két helységben pedig agyagvakolat. Hasznos területe: 92 nm, bruttó alapterülete a három oldali tornáccal együtt: 140 nm.

A projekten végzett feladatok: terv felülbírálat, oktatás, tanácsadás, ellenõrzés.

Tovább...
 

Kapcsolat

Mészáros Attila ügyvezetõ +36 20 9772258
Tarr Edit mûszaki ellenõr +36 20 5166930
info@szalmahaz.hu  +36 1 784 7792