Hírlevél

Szalmaház.hu levelezõlista
Regisztráljon a feliratkozás előtt! Még nincs azonosítód? Regisztrálj

Szavazás

Mi tetszik önnek egy szalmaházban?
Fõoldal arrow ÉME
ÉME E-mail

Miért van szükség Építõipari Mûszaki Engedélyre, az ÉME-re?

Az ÉME annak bizonyításához szükséges, hogy az építési termék – jelen esetben cégünk, a CereDom Kft. által kifejlesztett szalmabála hõszigetelésû fal és födém – építési célra alkalmas, biztonságos, energiatakarékos, környezetbarát és tartós szerkezet.

A ÉME-t jogszabályok kötelezõvé teszik a nem szabványos építési termékek forgalomba hozatalához és felhasználásához. A szalma technológiánál felhasznált számos anyagra nincsen szabvány, önálló építõanyagnak nem tekinthetõek (szalma, agyag, papír, drótháló...). Ez indokolja, hogy komplett szerkezeteket kellett vizsgálni és igazolni az alkalmasságukat. Ilyen esetekben az ÉME az építési engedélyek kiadásának elengedhetetlen feltétele.

Az ÉME-t kötelezõvé tevõ jogszabályok célja az építtetõk, az épület használóinak, vagyis a „fogyasztók” és a társadalom érdekeinek védelme. Az építtetõk érdeke és kötelessége cégünket bevonni a tervezés elõkészítésébe és kivitelezés fázisaiba, hogy a megépült épület építési és lakhatási engedélyt kaphasson, mert a tervezés és a kivitelezés a specifikáció szerint történt.

Az ÉME mûszaki tartalmának teljes ismerete szükséges ahhoz, hogy az építési terméket az épületbe betervezzék, mely dokumentáció a szalmaház esetében több száz oldalt tesz ki! Az engedélyeztetéshez  elegendõ egy 16 oldalas dokumentum, mellyel igazolható, hogy cégünk, a CereDom Kft. rendelkezik ezzel a mûszaki engedéllyel és a teljes dokumentum tartalmának ismeretével.

Ki használhatja az ÉME-t?

Az Építésügyi Minõségellenõrzõ Innovációs Nonprofit Kft által kiadott dokumentum elõírja, hogy az ÉME-t kizárólag annak jogosultja, a CereDom Kft használhatja fel. A megfelelõség igazolást kizárólag CereDom Kft állíthatja ki, azt nem ruházhatja át másra.

A szigorú feltétel elfogadása a cégünk üzleti politikájában a minõségbiztosításban és a felelõsség vállalásunkban nyilvánul meg. A Megfelelõség igazolást a használatba vételi kérelmekhez állítjuk ki, akkor, ha meggyõzõdtünk, és dokumentáltuk, hogy a tervezés és a kivitelezés is a mûszaki specifikációban rögzítetteknek megfelelõen készült.

A vonatkozó jogszabályok

Az ÉME elsõ oldala a 10 oldalból, ÉMI minõsítés szalmaházhoz

 

Kapcsolat

Mészáros Attila ügyvezetõ +36 20 9772258
Tarr Edit mûszaki ellenõr +36 20 5166930
info@szalmahaz.hu  +36 1 784 7792