Hírlevél

Szalmaház.hu levelezõlista
Regisztráljon a feliratkozás előtt! Még nincs azonosítód? Regisztrálj

Szavazás

Mi tetszik önnek egy szalmaházban?
Fõoldal arrow Hírek arrow CereDom szalmaház az európai ingatlanos csúcstalálkozón
CereDom szalmaház az európai ingatlanos csúcstalálkozón PDF E-mail
A Magyar Ingatlan Tanács felkérésére bemutattuk az ÖKO-talpacska névû, Harsánylejtõre készített, támogatott pályamunkánkat az európai ingatlanszakmának.

 

    Elõadásunk címe "Generation Next: Babysize the Ecological Footprint with Strawbales", azaz "A következõ generáció: hogyan csökkentsük gyermek méretûre az ökológiai lábnyomunkat szalmabálákkal". Röviden bemutattuk az ÖKO-talpacska koncepciót, a támogatott pályamunkát, mint esetttanulmányt, és a minõsített szalmaház rendszert, amivel mindez elérhetõ. Az elõadással és a részvétellel nem titkolt célunk partneri kapcsolatok kiépítése az országhatáron kívül is.

     A visszajelzések alapján sikerült a rangos nemzetközi szakemberek figyelmét is felhívni az ÖKO-talpacska koncepcióra, miszerint olyan új épületeket kell létrehozni, amelyek a jövõ nemzedéke számára is élhetõ és fenntartható környezetet biztosítanak. A célkitûzések között nem elég az energiatakarékos üzemeltethetõségnek szerepelnie, de meg kell jelennie az építési folyamat teljes energiafelhasználásának, azaz a beépített energiának és az ezzel járó CO2 kibocsátás csökkentésének is, hiszen az ebben rejlõ potenciál elérheti akár a 80%-os csökkentést is a mai átlaghoz képest.

     A konferencia angol címe Budapest Real Estate Summit (BRES 2011), magyar alcíme "Az EU: Egy új kezdet Kõzép és Kelet Európa számára az ingatlanos világban". A résztvevõk az európai ingatlanszakma szervezeteinek vezetõi és tagjai, azaz befektetõk, ingatlanfejlesztõk, értékbecslõk, ingatlanhasznosítók, lobbisták, építészek, akik itt osztották meg tapasztalataikat a területet érintõ folyamatban levõ EU szabályzási elõkészítõ munkákról és az ingatlanos világot is súlyosan érintõ válság kezelésérõl.

 

A konferencia progjamja http://www.bres2011.com/hu/program.html

A Magyar Ingatlan Tanács: http://www.magyaringatlantanacs.hu

Az ÖKO-talpacska pályázat részletei: http://www.szalmahaz.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=236&Itemid=68


A prezentáció teljes anyaga:

 

 
Következő >

Kapcsolat

Mészáros Attila ügyvezetõ +36 20 9772258
Tarr Edit mûszaki ellenõr +36 20 5166930
info@szalmahaz.hu  +36 1 784 7792